Little Ball kamp in de grote vakantie

 

LITTLE BALL VILLAGE en O-KIDO-KI
bundelen de krachten

Little Ball Village en O-KIDO-KI bundelen de krachten om deze zomer een Autisme- en DCD vriendelijk zorgkampje aan te bieden. Deze kampjes zijn uitsluitend voor kleuters met autisme (ASS) en/of coördinatiestoornissen (DCD).

We merken dat het voor deze kleuters minder vanzelfsprekend is om een “klassiek” Little Ball Camp te volgen door een overvloed aan prikkels en onvoorspelbaarheid. Voor kinderen met DCD is het op kleuterleeftijd soms al motorisch moeilijk om mee te kunnen doen met leeftijdsgenootjes waardoor ze uiteindelijk niet graag meer sporten. Lesgevers ontbreken vaak de tijd om hier gepast op in te gaan wat aanleiding kan geven tot onbegrip bij kleuter en lesgever.

Hier willen we samen iets aan doen, want ook deze kleutertjes hebben recht op een deugddoende vakantie!

BALLIE is fantAS(S)tisch!

In deze nieuwe formule combineren we de kracht van het Little Ball Camp concept met de expertise van 2 O-KIDO-KI kinderkinesitherapeuten.

Wat maakt dit kampje nu zo uniek?

  • We maken de groepjes nog kleiner en laten de begeleiding over aan experts die vast aanwezig zijn.
  • We zetten extra in op de voorbereiding van het kamp, waarbij we de onvoorspelbaarheid beperken. De kleuters krijgen vooraf foto’s van het kamp en kunnen via een filmpje kennismaken met de lesgevers.
  • We gaan voorafgaandelijk in op de individuele noden van elke kleuter.
  • De kamplocatie zal zodanig ingericht zal worden om de nodige rust te bieden. We voorzien een snoezelhoek waar kleuters zich even kunnen terugtrekken.
  • Hiernaast zal het sporten individueel motorisch aangepast worden zodat elk kind op zijn of haar niveau kan meedoen en een onvergetelijke week tegemoet gaat!

Kortom, de noden van de kleuters met ASS of DCD willen we zoveel mogelijk matchen met deze kamplocatie.

Hiermee komen we tegemoet aan een vraag die we meerdere malen per jaar krijgen. Dit wil niet zeggen dat kleuters met autisme en/of DCD niet welkom zijn in onze andere Little Ball Camps. Integendeel. Alleen leert de ervaring dat het niet voor elke kleuter in deze situatie evident is om echt te kunnen genieten van een kampje. We willen alleen het allerbeste aanbieden en zijn ervan overtuigd dat we dit gaan doen met dit nieuwe concept.

Tegelijk zal O-KIDO-KI zijn kennis ten dienste stellen aan alle lesgevers bij Little Ball Village in Vlaanderen. Zo proberen we steeds beter om te gaan met de  noden en zorgen van deze kleuters. 

Wie is O-KIDO-KI?
O-KIDO-KI is een beweegconcept om kinderen motorisch te begeleiden, stimuleren, doen bewegen, groeien en bloeien. Leer meer over het beweegprogramma van O-KIDO-KI
Praktisch
  • Locatie: De kleine wereld, Nokerseweg 105,  8790 Waregem.
  • Periode: Zomer 7: 14/08 - 18/08 (4 dagen).
  • Prijs: 125 euro/week (inclusief opvang van 8u tot 17u30).
  • Warme maaltijden zijn niet beschikbaar door vakantie bij de traiteur.

Reacties