Kaastaart

Deze namiddag maakten we kaastaart. De verschillende stapjes werden verdeeld over de verschillende groepjes. Hieronder vinden jullie het recept en de foto's. Aangezien de taart nog in de koelkast moet opstijven mogen de vriendjes morgen eens proeven. 

recept kaastaart

1

  handen wassen

was je handen.

2

Smelt 80 gram (room)boter.

3

Verbrokkel 220 gram speculoos.

4

Doe de gesmolten boter bij de verkruimelde speculoos.

5

Leg de speculoos in de taartvorm.


6

Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie.

7

Klop 300 gram room op.

8

Klop 300 gram verse roomkaas los.

9

Doe de room, roomkaas en witte chocolade bij elkaar.

10

Doe het mengsel op de speculoosbodem.

11

Verwarm 300 gram rood fruit. 

12

Doe 1 el citroensap en 60 gram suiker bij het rood fruit.

13

Meng 1 ½ el maizena met 3 el water en giet dit bij het rood fruit.

14

Mix het rood fruit.

15

Laat het rood fruit afkoelen en zeef het rood fruit.

16

Giet de couli over de taart.

17

Zet de taart 4 uur in de koelkast.

Reacties